Black Sea Capital Center, на Ул. Цар Симеон I №29 е една от емблематичните сгради в центъра на Варна. Тя винаги е била и продължава да бъде неразделна част от символите на икономическата мощ на града.

Сградата е построена през 1910 година и е паметник на архитектурата. Фасадата е с характерните за това време богато оформени и пищни орнаменти и декорации.Построена е с предназначение за търговски складове и магазини на братята Генови – търговци от Върбица, вносители на стоки от колониите на Франция и Англия. Проектирана е от известния италиански архитект Дамазо Раделия, конструктор е инж. Георги Бърнев. Строежа е започнат през 1909г., а тържественото освещаване на сградата е извършено през октомври 1910г.

С изключителна прецизност и внимание към всеки детайл за период от 33 месеца е извършена цялостна реконструкция на сградата,във вид и мащаб непознат и неизвършван досега в България, при която е запазена изключителната фасада на сградата, нейния уникален старинен стил и дух отвътре и отвън ,които успешно са допълнени с влагането на ултрамодерни материали и техологии при реставрирането на 108 годишната сграда в сърцето на съвременния град.

За всичко направено и като признание за приноса към опазване на богатото културно и историческо наследство на града, нашата компания получи изключително приятна изненада. BLACK SEA CAPITAL CENTER получи единствената по рода грамота учредена от Варненското историко-архитектурно дружество за извършеното от нас в този уникален по рода си проект на територията на град Варна.

Днес, сградата е внимателно реставрирана като архитектурна забележителност в която са комбинирани стилни модерни елементи с класическия български градски екстериор и интериор от 19ти век. Резултатът е една наистина забележителна бизнес среда.

BLACK SEA CAPITAL CENTER се намира на сто метра от центарлна ж.п. гара Варна, на двеста метра от централната търговска улица на Варна –бул. “Княз Борис Първи” и централния градски площад «Незавимост» и на триста метра от пристанище “Варна Изток”

BLACK SEА CAPITAL CENTER е на по-малко от 10 км от международно летище Варна (15 минути с кола), само на 1.5 км от кръстовището на магистрали Е70 и Е87, на сто метра от центарлна Ж.П. гара Варна и множеството автобусни маршрути, както и на триста метра от пристанище ‘Варна Изток’.

Първокласното разположение на BLACK SEА CAPITAL CENTER е това от което се нуждаете вие и вашите клиенти.